Normal_baby4

Philips werkt aan een nieuwe camera waarmee het heel eenvoudig wordt om de gezondheid van een baby te monitoren terwijl het slaapt. De nieuwe technologie maakt gebruik van veranderingen in de huidskleur die kunnen indiceren dat er iets mis is met de ademhaling, hartslag en het zuurstofgehalte in het bloed van de baby. Hierdoor lijken plaksensoren in de toekomst niet meer nodig te zijn. Dit meldt Techzine. 

Met het blote oog zijn de veranderingen in de huidskleur niet waar te nemen, maar de slimme camera met deze nieuwe techniek kan dit eenvoudig oppikken. De baby hoeft hiervoor niet aan allerlei snoeren en sensoren te liggen want de camera kan draadloos gebruikt worden. Hierdoor is er ook geen extra stress voor het kind.

De medische wereld reageert positief op de nieuwe ontwikkeling. Volgens Philips zijn er al meerdere technologieën ontwikkeld om de hartslag en ademhaling van een slapende baby te meten, maar het zuurstofgehalte in het bloed was tot nu toe niet meetbaar met die technieken. Hoewel de camera een grote ontwikkeling is binnen de gezondheidszorg, heeft Philips laten weten om vooralsnog geen product met deze nieuwe technologie op de markt te brengen.

© Nationale Zorggids