Normal_opleiding34534

Naar verwachting is er vanaf september 2017 een nieuwe masteropleiding Klinisch Verloskundige. Op dit moment ontwikkelen de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV), de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie & Gynaecologie samen met Hogeschool Rotterdam een tweejarige duale masteropleiding. Dat meldt KNOV.

De samenwerkende partijen hebben twee aanvragen ingediend die geaccordeerd moeten worden. De eerste aanvraag is voor de toets macrodoelmatigheid en de andere aanvraag voor de erkenning specialistentitel klinisch verloskundige. De minister van Onderwijs besluit over de aanvraag voor de toets macrodoelmatigheid en de minister van Volksgezondheid gaat over de erkenning van de specialistentitel. De KNOV laat weten hier in september een reactie op te verwachten. Als er dan inderdaad een akkoord wordt gegeven dan start de masteropleiding hoogstwaarschijnlijk op 1 september 2017.

De hoofdvestiging voor de studie komt in Rotterdam, met een tweede vestiging in Nijmegen. Per jaar zullen er in totaal vijftig studenten worden toegelaten, 25 per vestiging. 

Door: Redactie Nationale Zorggids