Logo_knov-logo-verloskundige

Het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) gaat weer samenwerken met het College Perinatale Zorg (CPZ) nu een nieuwe voorzitter is aangewezen. De partijen konden niet meer samen door één deur nadat ex-voorzitter Chiel Bos van het CPZ verloskundigen het hoge kindersterftecijfer verweet. Zowel KNOV als CPZ hebben aangegeven opnieuw te gaan samenwerken nu Bos niet langer voorzitter is. Dit meldt Skipr. 

Eerder werd bekend dat Geri Bonhof vanaf dit najaar de functie van voorzitter op zich zal nemen. Met deze frisse wind ziet KNOV weer mogelijkheden om samen te werken aan betere geboortezorg. Het bestuur van het CPZ benadrukt dan ook dat (klinische) verloskundigen een belangrijke rol hebben binnen de integrale geboortezorg.

Met de vernieuwde samenwerking is ook ingestemd om vaker overleg te voeren om de voortgang te evalueren. Minister Schippers moest eerder dit jaar de partijen bij elkaar roepen omdat veel spelers binnen de geboortezorg niet meer wilden samenwerken. Het is dan ook belangrijk om er voor te zorgen dat de problemen zich niet opnieuw ophopen zoals dit voorjaar gebeurde. Het CPZ-bestuur werkt samen met andere partijen om de geboortezorg in Nederland te verbeteren.

Door: Redactie Nationale Zorggids