Normal_pasgeboren_geboorte_baby

De zes maanden oude Rebel heeft een tumor in haar hersenen. Er is één permanente oplossing en dat is een operatie in Amerika. De operatie is erg kostbaar en om hiervoor geld in te zamelen organiseren Rebels’ ouders een festival: Rebel for a Cause. Op 24 september aanstaande zijn diverse artiesten aanwezig op het festival, waaronder Niels Geusebroek, Diggy Dex en de 3J’s. Dat meldt RTL Nieuws. 

Rebel was onrustig en maakte zorgwekkende bewegingen. Eerste onderzoeken wezen vooralsnog niets uit, haar ouders waren de enige die de trillingen zagen. Zodra er een arts of verpleegkundige bij was, verdwenen de trillingen of aanvallen. Net voordat ze voor de zoveelste keer naar huis werden gestuurd, kreeg Rebel weer een aanval, met verpleegkundige erbij. Daarop volgden meer onderzoeken, maar ook deze gaven geen verontrustende resultaten.

“We vertelden dat ze een geweldig vrolijke baby is en dat ze erg veel lacht. De arts vond dat opmerkelijk, baby’s zouden namelijk op deze leeftijd nog niet zo kunnen lachen. Dit was typerend voor een ‘hypothalamus hamartoom’, een aangeboren afwijking in de hersenen”, vertelt Rebels’ moeder, Anna Marlijn Hauserer. Toen de artsen nogmaals naar de uitslagen van de onderzoeken en de MRI-scan keken, zagen ze toch een tumor in de hersenen. De ligging van de tumor maakt dat Rebel kans heeft op vroegtijdige puberteit, problemen krijgt met emotieregulatie, het kortetermijngeheugen kan beschadigen en ze kan een cognitieve achterstand oplopen.

De bestaande medicatie geeft wisselende resultaten, daarom willen Rebels’ ouders haar laten opereren in Amerika, waarbij ze een tijdrovend en kostbaar traject ingaan. Het festival moet Rebel helpen om naar Amerika te kunnen. Rebel for a Cause vindt op 24 september plaats in de Prodentfabriek in Amersfoort. Tot nu toe is er ruim 14.000 euro opgehaald. 

Door: Redactie Nationale Zorggids