Normal_baby_fles_1

Te vroeg geboren baby's kunnen er baat bij hebben om probiotica in hun voeding te krijgen. Dit blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC in Rotterdam. Kinderen die veel te vroeg ter wereld komen, zijn zeer kwetsbaar en zij hebben een verhoogde kans om darminfecties te krijgen. Preventief probiotica geven zou kunnen helpen om de kans op infecties in de darmen te verminderen. Dit meldt NU.nl.

In het Erasmus MC zijn twee groepen baby's onderzocht. Één groep kreeg probiotica toegediend bij de voeding, een tweede groep kreeg alleen de standaard voeding. Van de eerste groep baby's kreeg 5,1 procent een darminfectie. Uit de controlegroep zonder probiotica lag dit aantal op 7,8 procent.

Probiotica zijn goede bacteriën die de darmwerking ondersteunen. Zo'n 'bacteriepapje' kan onderdeel zijn van de behandeling van verscheidene darmproblemen. Omdat te vroeg geboren baby's heel kwetsbaar zijn en vaak minder dan een kilo wegen, zijn zij zeer vatbaar voor darminfecties. Zo'n infectie kan voor de kleine baby's fataal zijn.

Door: Redactie Nationale Zorggids