Normal_baby_couveuse

Artsen hebben besloten dat Linda en haar te vroeggeboren dochter in het Franse ziekenhuis moeten blijven. Het meisje kan de lange reis nog niet aan. De reis van tien tot twaalf uur geeft een risico op longcomplicaties of een hersenbloeding, laat een woordvoerder van de familie weten. Dat meldt RTL Nieuws.

Linda beviel na een zwangerschap van dertig weken van een dochter tijdens een vakantie in Frankrijk. Het meisje ligt daar in een couveuse. Het is nu afwachten tot het meisje gezond genoeg is om terug te gaan naar Duitsland, waar Linda met haar man en kinderen woont. Hun Duitse zorgverzekeraar weigert de kosten van de terugreis van ruim 5.000 euro te betalen. Stichting Ambulancewens heeft Linda beloofd haar en haar dochter veilig in Duitsland te krijgen. Maar eerst moeten de artsen toestemming geven voor de reis.

“Ze gaan nu per week bekijken hoe de gezondheid van Ilsa ervoor staat. Voor Linda is dat moeilijk, want ze kan dus geen dagen aftellen totdat ze naar huis kan”, zegt woordvoerder Janien Slabbekoorn. Haar man en andere kinderen zijn afgelopen weekend naar huis gegaan, omdat de kinderen weer naar school moeten. 

Door: Redactie Nationale Zorggids