Normal_borstvoeding_baby_borst_voeding

Ongeveer een derde van de nieuwe moeders ervaart borstvoeding geven in een openbare gelegenheid als onprettig of zeer onprettig. Dit concludeert het Voedingscentrum op basis van eigen onderzoek onder 922 moeders, zo meldt het Voedingscentrum.

Angst dat anderen de borst kunnen zien, borstvoeding geven kan als aanstootgevend ervaren worden of de voedingshouding is oncomfortabel; dit zijn enkele redenen die vrouwen gaven waardoor zij zich onprettig voelen bij het borstvoeden in het openbaar. Ook negatieve reacties uit de omgeving kunnen ertoe leiden dat de vrouw zich ongemakkelijk gaat voelen bij het geven van borstvoeding. Met name in sportaccommodaties, winkels of winkelcentra en musea voelen vrouwen zich onprettig. Borstvoeding geven in een zorginstelling of op werk wordt als minst problematisch gezien.

Het Voedingscentrum heeft het beeldmerk ‘Voeden kan hier’ ontwikkeld. Met dit beeldmerk is duidelijk op welke locaties een moeder zich welkom kan voelen. Op de website van het Voedingscentrum zijn alle locaties te vinden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids