Normal_baby__huilen__huilbaby

The Night Nanny is een nachtoppas die tijdelijk de rol van ouder op zich neemt als ouders van een huilbaby rust nodig hebben. Ouders van huilbaby’s kunnen zo een nacht bijslapen. Door tijdelijk de zorg uit handen te nemen, hopen oprichters Rachel Heikamp en Joanne van Altena een deel van de oplossing voor huilbaby's te kunnen zijn. Dat meldt RTL Nieuws.

Heikamp heeft een masterdiploma Gezondheidszorgpsychologie op zak. Van Altena is afgestudeerd Bachelor & Master Europese Studies. De onderneemsters hebben met artsen gesproken over huilbaby’s. “Het lastige is dat er eigenlijk geen goede oplossing is. Ouders gaan vaak radeloos alle therapieën af. Ze proberen van alles uit. Vaak is de stress hoog opgelopen, waardoor ze moeilijk het probleem kunnen aanpakken”, zegt Heikamp. Dat terwijl een pasgeboren baby rust en ontspannen ouders nodig heeft.

De twee vrouwen snappen dat ouders de zorg niet zomaar uit handen kunnen geven. Vaak lijkt een opname in het ziekenhuis nog de enige oplossing. Echter is dat duur en onlogisch, stellen Heikamp en Van Altena. De kinderen zijn namelijk niet ziek. The Night Nanny denkt daarom de juiste oplossing te zijn. Het doel is om de zorg uiteindelijk door de zorgverzekering te laten vergoeden.

De gemeente Haarlemmermeer heeft The Night Nanny onlangs ingehuurd. Een gezin met pasgeboren baby had hulp nodig. Het kindje, met medische achtergrond, had een slecht slaappatroon, waardoor de ouders nauwelijks sliepen. Van Altena en Heikamp hebben een week lang ‘s nachts voor het kind gezorgd, waarbij de ouders van het kindje gewoon thuisbleven. 

Door: Redactie Nationale Zorggids