Normal_knuffel_beer

De ouders van baby Rebel zijn dolblij met het nieuws dat hun zorgverzekeraar toch de kosten zal betalen voor de behandeling van hun zieke dochter. Rebel heeft een hersentumor en moet in Amerika geopereerd worden om deze te verwijderen. Vooralsnog dachten de ouders dat zij de kosten van de ingreep, een slordige 250.000 euro, zelf moesten betalen. Dit meldt RTV Utrecht. 

In september werd een festival georganiseerd om geld in te zamelen voor de behandeling van Rebel. Nederlandse artiesten zoals Niels Geuzebroek, Diggy Dex en de 3J's waren van de partij. Inmiddels is iets meer dan 60.000 euro aan donaties binnengekomen bij Stichting Rebel For A Cause. Nu de zorgverzekeraar Rebels behandeling vergoedt, zal het geld dat is opgehaald, ten goede komen aan ouders in dezelfde situatie.

Het gezin vertrok op 6 oktober naar het Amerikaanse Houston waar de operatie plaats zal vinden. Door baby Rebel in haar eerste levensjaar te opereren, worden de risico's en gevolgen zo veel mogelijk beperkt. De daadwerkelijke operatie vindt volgens berichten van de ouders plaats op 21 oktober.

Door: Redactie Nationale Zorggids