Normal_borstvoeding_baby_borst_voeding

De vrouw die haar dochter tijdens werktijd borstvoeding wilde geven is onterecht ontslagen door de gemeente Den Haag. Deze uitspraak deed het College voor de Rechten van de mens dinsdag. De nieuwe moeder diende bij het college een klacht in wegens discriminatie op grond van haar geslacht. Dat meldt RTL Nieuws.

Toen de vrouw terugkwam van zwangerschapsverlof gaf de gemeente Den Haag haar de keuze: of borstvoeding geven, of daar blijven werken. Er staat echter wettelijk vastgelegd dat moeders in de eerste negen maanden van het leven van hun kindje het recht hebben om borstvoeding te geven of te kolven. Dat betekent dat ze ook tijdens werktijd naar huis mogen om hun kindje te voeden. Maximaal een kwartier van de werktijd wordt doorbetaald.

De nieuwe moeder wil nu, met de steun van het College van de Rechten van de Mens, een civiele procedure starten tegen de gemeente. Of ze haar baan terugkrijgt, is nog niet duidelijk. Daarop wil de gemeente nog niet reageren. Volgens een woordvoerder van de het College worden uitspraken in 70 tot 80 procent van de tijd opgevolgd. 

Door: Redactie Nationale Zorggids