Normal_camera_fototoestel_fotografie

Geboortefotografie wordt steeds populairder. In vijf jaar tijd is het aantal geboortefotografen gegroeid van één naar vijftig. Aangezien de vraag naar geboortereportages blijft groeien is er een beroepsorganisatie opgericht voor fotografen die zich specialiseren in bevallingen. Dat meldt RTL Nieuws.

“Op het moment dat ik echt aanwezig ben en me met het geboorteproces ga bemoeien, dan ben je een storende factor en dan zijn ook die natuurlijk momenten weg en dat wil ik voor ouders juist graag vastleggen”, legt geboortefotograaf Mirjam Cremer uit. Ze probeert haar werk altijd op zo’n manier te doen dat niemand er last van heeft. Cremer begeeft zich tijdens een bevalling op de achtergrond.

Janouschka en Wesley van der Spuij huurden Cremer in oktober in. Ze maakte tijdens de bevalling foto’s van bijvoorbeeld het doorknippen van de navelstreng en het voltallige gezin direct na de bevalling. Gedurende de geboorte merkte de familie niets van de fotograaf. Janouschka was enkel bezig met het bevallen. Bij een volgende zwangerschap zou ze het zo weer doen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids