Normal_erasmus-mc-rotterdam-web

Op 23 december is de nieuwe operatiekamer op de afdeling Verloskunde van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in gebruik genomen. Deze Verloskunde Operatie Kamer (VOK) is bedoeld om bij zwangere vrouwen die een groot risico op complicaties hebben, snel een spoedkeizersnede te kunnen doen op hetzelfde bed en in dezelfde kamer. De VOK bevindt zich op het nieuwe verloskamercomplex. Dat meldt het Erasmus MC.

De opening van de VOK verhoogt de veiligheid vanwege de ligging tussen de andere verloskamers. De zwangere vrouwen die hier kunnen bevallen zijn hoog-risico patiënten, bijvoorbeeld lijdend aan hart- en vaatziekten of andere ziekten. De VOK is geschikt voor verloskundige zorg en intensieve monitoring van hart en bloedsomloop. De nauwe samenwerking tussen verschillende specialismen en afdelingen op de VOK en het kunnen verrichten van een spoedkeizersnede op een verloskamer is uniek in Nederland.

In januari 2016 is het nieuwe verloskamercomplex, een moderne en innovatieve verloskamer, in gebruik genomen. De afdeling Verloskunde levert in multidisciplinair verband dagelijks zorg aan ernstig zieke zwangere vrouwen en werkt daarbij nauw samen met de anesthesioloog, de cardioloog, de internist en de neonatoloog.

Door: Redactie Nationale Zorggids