Normal_baby3534

De naam van je baby is iets waar je als ouders goed over nadenkt. Toch gebeurt het regelmatig dat stress ervaren door de keuze die zij moeten maken. De korte termijn die in Nederland geldt om je kind aan te geven bij de gemeente, werkt niet altijd bevorderlijk voor de juiste keuze als de baby eenmaal is geboren. Ook willen ouders vaker van naam wisselen als het kind al enkele maanden oud is. Dit meldt RTL Nieuws. 

Het kiezen van de juiste naam is stressvol en het kind moet de rest van zijn leven de naam dragen. Zo nu en dan zijn er ouders die de naam van hun kind willen veranderen als de baby al wat ouder is. Volgens naamdeskundige Gerrit Bloothooft is dat voor het kind vooral verwarrend. “Na ongeveer een jaar is een kind zich bewust van zijn of haar naam”, zo stelt Bloothooft. Hoewel het kind uiteindelijk wel zou kunnen wennen aan een andere naam, is dat volgens hem niet wenselijk.

Daarom doen ouders er goed aan om voor de bevalling helemaal zeker te zijn van de naam. Want ouders die op het moment van geboorte nog niet helemaal achter een naam staan, twijfelen een jaar later vaak nog steeds. Maar het kan lastig zijn. Want zodra de baby geboren is, weet je pas of de naam ook daadwerkelijk bij de baby past. Sommige ouders kiezen daarom uiteindelijk, na de geboorte, alsnog voor een andere naam. Maar omdat kersverse ouders in Nederland hun baby binnen drie dagen moeten hebben aangegeven bij de gemeente, is er weinig tijd om een andere naam te overwegen. In andere landen hebben ouders hiervoor langer de tijd.

Door: Redactie Nationale Zorggids