Normal_kaarsen__lampen__lichtjes

Baby Jasmine die plotseling overleed toen zij zeven maanden oud was, heeft een uitvaart gekregen die door crowdfunding is betaald. De ouders van het meisje hadden geen uitvaartverzekering afgesloten voor hun jonge dochtertje, die tijdens Kerst overleed. De kosten voor een waardig afscheid konden zij niet betalen, wat leidde tot een inzamelingsactie. Dit meldt RTL Nieuws. 

Jasmine was volgens vader Jermaine Wehl (34) een gezonde baby. Tot zij plotseling epileptische aanvallen kreeg die niet meer leken te stoppen. Jasmine overleed op Kerstdag. De begrafenis van 6.000 euro was door haar ouders niet op te brengen, wat leidde tot een inzamelingsactie van klasgenoten van vader Jermaine.

Inmiddels is er al meer 8.700 euro opgehaald door vrienden, familie en wellicht ook onbekenden. Hiermee hebben de ouders naar eigen zeggen een mooie, eervolle ceremonie voor Jasmine kunnen houden. Het restant van het geld willen de ouders gebruiken om via een stichting andere ouders in soortgelijke situaties te helpen. Jermaine en zijn partner zijn alle donateurs dankbaar voor hun bijdrage voor het afscheid van hun dochter. “Toen we Jasmine naar haar graf droegen, zag ik die enorme stoet mensen staan. Als ik daaraan denk, raak ik weer diep ontroerd.”

Door: Redactie Nationale Zorggids