Normal_bevruchting_ivf_in_vitro

Niet 84, maar 150 vrouwen kunnen voorlopig niet terecht bij de kliniek van UMC Utrecht voor een ivf-behandeling. Patiënten van het UMCU, Rijnstate Ziekenhuis, Meander Medisch Centrum, het Diakonessenziekenhuis en het Sint Antoniusziekenhuis moeten zeker nog een maand wachten voordat de behandeling van start kan gaan. Vrouwen die al met de hormoonbehandeling zijn begonnen worden nog wel geholpen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Het laboratorium is sinds vorige week gesloten omdat bij de bevruchting van eicellen van 26 vrouwen mogelijk de zaadcellen van de man van een ander paar gebruikt zijn. De kans bestaat dus dat een vrouw zwanger is geworden door zaad van de verkeerde man.Voorlopig is het UMC Utrecht, tezamen met enkele andere ziekenhuizen in de regio, gestopt met ivf-, ICSI-, en cryobehandelingen.

Eén van de wachtende vrouwen heeft acht embryo’s klaarliggen in de vriezer van het UMC Utrecht. Ze vreest dat ze pas in maart terechtkan. “Begin februari kan lang niet iedereen geholpen worden. Voor mij zijn dit cruciale maanden. Door een baarmoederafwijking wordt mijn baarmoeder elke maand slechter. He is hun fout, maar mijn leven. Ik vraag me af of ze dat bij het UMC beseffen”, zegt ze tegen het AD. 

Door: Redactie Nationale Zorggids