Normal_zwanger_buik

Alle drie de vestigingen van het Centrum voor Zwangerschap en Geboorte zijn onlangs failliet verklaard. Het centrum had voornemens om overal in Nederland praktijken te openen waar vrouwen voor alles omtrent de geboortezorg en jeugdgezondheidszorg terecht konden. Dit voornemen stuitte op veel kritiek van verloskundigen. Uiteindelijk kwam het er niet van en zijn de bestaande vestigingen in Zwolle, Nieuwegein en Almere failliet verklaard. Dat meldt de Stentor.

Rob Lenssen, eigenaar van het Centrum voor Zwangerschap en Geboorte kon op veel kritiek rekenen nadat hij bekendmaakte overal in Nederland klinieken te willen bouwen waar vrouwen terecht zouden kunnen voor alle geboorte- en jeugdgezondheidszorg, waaronder fertiliteit, verloskunde, echografie, kraamzorg en consultatiebureauzorg. Diverse verloskundigenorganisaties vreesden echter voor verlies van de kwaliteit van zorg als deze plannen doorgang zouden vinden. Bovendien heeft Lenssen geen ervaring in de verloskunde.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg ontving in december minstens zeven meldingen over het centrum van Lenssen. Of daar inmiddels meer zijn bijgekomen is onbekend. “Het onderzoek naar aanleiding van deze meldingen loopt nog. Hangende dit onderzoek kunnen we geen verdere mededelingen doen”, aldus een woordvoerder van de inspectie. 

Door: Redactie Nationale Zorggids