Normal_zwanger__ouders__baby__in_verwachting

Fiom, specialist bij ongewenste zwangerschappen, heeft de richtlijn ‘Preventie schooluitval zwangere studenten en studerende ouders’ ontwikkeld. De richtlijn is voor mbo-scholen die te maken krijgen met zwangere studenten of studerende jongens en meiden die al voor een kind zorgen. Dat meldt Fiom.

Mbo-scholen kunnen vaak nog niet de gepaste ondersteuning bieden aan studenten die door zwangerschap of ouderschap taken moeten combineren. Hierdoor vallen zij vaker dan gemiddeld uit. Met de nieuwe richtlijn van Fiom kunnen onderwijsinstellingen in het mbo hun studenten op een gepaste wijze ondersteunen. Het doel ervan is preventie van schooluitval. Hbo- en universitaire opleidingen kunnen tevens gebruikmaken van de richtlijn.

Fiom stelde het document op samen met diverse instellingen in het onderwijs. In 2009 kwam de richtlijn ‘Protocol preventie schooluitval zwangere leerlingen en tienermoeders’. De nieuwe richtlijn is een doorontwikkelde versie hiervan. Het document is voor onderwijsinstellingen gratis te downloaden via de Fiom-website.

Door: Redactie Nationale Zorggids