Normal_sperma_eicel

Het Vrouw-kindcentrum van het Isala ziekenhuis in Zwolle gaat spermadonoren werven. De Zwolse spermabank heeft een groot tekort aan donoren. De vijftien tot twintig actieve donoren kunnen niet voldoen aan de vraag naar sperma. Dat meldt Isala. 

Ongeveer één op de zes vrouwen in Nederland heeft problemen met het verwekken van een kind. Zij komen samen met hun partner in aanmerking voor een ivf-traject na tenminste één jaar proberen zwanger te worden. Dankzij spermadonoren kunnen anderen zij ouders worden. Een spermadonor is voor mannen en vrouwen, lesbische stellen en alleenstaande vrouwen soms de enige mogelijkheid om hun kinderwens te vervullen.

Vrouwen kunnen kiezen voor een donor van de spermabank van Isala of ze kunnen zelf een donor zoeken. Het Isala Fertiliteitscentrum heeft een eigen spermadonorbank, maar werkt ook samen met de Deense spermabank Cryos.

“De dankbaarheid van ouders die met hulp van een spermadonor zwanger geworden zijn, is groot. Veel donoren ervaren het als waardevol om iemand te kunnen helpen. Slechts één op de tien donorbehandelingen leidt tot de geboorte van een kind. Wanneer we alles geprobeerd hebben, na meerdere behandelingen, zal er nog altijd een gedeelte van de vrouwen kinderloos blijven. Maar dan hebben we er in ieder geval alles aan gedaan om deze vrouwen het geluk van een kind te gunnen”, aldus het ziekenhuis in een bericht op zijn website.