Normal_zwanger__baby__buik__schoentjes__roze

Als de Nederlandse vrouw het geslacht mocht kiezen van haar baby, geeft één op de vier (zwangere) vrouwen de voorkeur aan een meisje. Dit blijkt uit onderzoek van de Negenmaandenbeurs onder bijna achthonderd (aanstaande) moeders. Ook blijkt dat bijna de helft van de vrouwen die graag een kindje willen, na de seks even met de benen in de lucht gaat liggen om het succes van de conceptie te vergroten. De Negenmaandenbeurs is nog te bezoeken tot en met zondag 26 februari. Dat meldt de beurs. 

Terwijl 25 procent van de (zwangere) vrouwen de voorkeur geeft aan een meisje, is het opvallend dat slechts 16 procent voorkeur heeft om een jongen te krijgen. Het merendeel van de ondervraagde vrouwen zegt geen voorkeur te hebben als het gaat om het geslacht van haar baby. Als het eerste kindje een meisje is, dan wil 40 procent van de ondervraagde vrouwen daarna het liefst een jongen.

Op de vraag of vrouwen hebben geprobeerd het geslacht te beïnvloeden geeft 94 procent aan dat ze hier niet mee bezig zijn geweest. 11 procent van de (toekomstige) moeders denkt het geslacht van hun kindje wel te kunnen beïnvloeden en 6 procent heeft dit daadwerkelijk geprobeerd.

Ook werd de aanstaande moeders gevraagd of ze denken dat de kans op bevruchting vergroot wordt wanneer ze met hun benen in de lucht liggen na de seks. Dit doet bijna de helft van de ondervraagde vrouwen.
De Negenmaandenbeurs startte op woensdag 22 februari en is nog te bezoeken tot en met zondag 26 februari 2017 in RAI Amsterdam. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 - 18.00 uur. Op vrijdag 24 februari is de beurs open tot 22.00 uur. 

Door: Redactie Nationale Zorggids