Normal_knuffel_beer_mishandeling_kind_verdriet

Er komt een tegenonderzoek naar de dood van een meisje dat mogelijk door elkaar geschud is waarna de negen maanden oude baby kwam de overlijden. De rechtbank in Almelo heeft gisteren gezegd een contra-expert in te zetten om te achterhalen wat er die fatale dag in februari 2016 heeft plaatsgevonden. Dit meldt RTV Oost. 

De Hengelose vader wordt verdacht van het doodschudden van zijn dochter, maar hij ontkent dit. Volgens een eerdere verklaring van de 35-jarige verdachte was hij met zijn dochter aan het spelen met een vliegtuigje, toen hij struikelde en daarbij zijn dochter liet vallen. Dit zou de oorzaak van haar overlijden zijn.

Volgens de advocaat van de man worden er veel fouten gemaakt in soortgelijke zaken en wordt alleen gekeken naar bewijs voor mishandeling. Echter blijkt uit buitenlands onderzoek dat overige medische oorzaken vaak niet worden meegenomen in zo’n proces. Een medische aandoening zou ook een rol gespeeld kunnen hebben, maar daar wordt te weinig naar gekeken. Tijdens de reconstructie van de dood van het meisje, dat afgelopen zomer plaatsvond, werd niet duidelijk hoe de baby kwam te overlijden.

De vader van het meisje kwam vorig jaar al vrij. De verdachte wacht nu de rest van de rechtszaak af. Wanneer deze verder gaat, is nog niet bekend.

Door: Redactie Nationale Zorggids