Normal_zwanger__baby__buik__schoentjes__roze

Zorgverzekeraar CZ en Coöperatie geboortezorg Zuid aan Zee hebben een overeenkomst gesloten over de bekostiging van de geboortezorg in drie gemeenten in de regio Zuid-Holland-Zuid. In de overeenkomst staan afspraken over de financiering door CZ van de gehele geboortezorg in de regio. Dat meldt verloskundig centrum Curavita.

Een mijlpaal, noemt de raad van bestuur de samenwerking. “Het doel van integrale geboortezorg is om de kwaliteit van zorg te verbeteren en dan met name het terugdringen van sterfte onder baby’s. In dit proces staat de zwangere centraal en richten de drie partijen, verloskundige, gynaecoloog en kraamverzorgende, de zorg in om de zwangere heen”, aldus het bestuur.

De samenwerking tussen deze drie partijen en de zorgverzekeraar wordt versterkt doordat er nu afspraken zijn gemaakt over de financiering van de geboortezorg, wat per 1 januari 2017 mogelijk is. Voorheen maakten zorgaanbieders standaard afspraken per aanbieder, maar dat hoeft nu niet meer. De financiering van de integrale geboortezorg is op vrijwillige basis en zeker niet verplicht. 

Door: Redactie Nationale Zorggids