Normal_normal_zwangerschapstest_pregnancy_test_result_wiki_-c_

De Patiëntenfederatie Nederland en ZonMw zijn op zoek naar aanstaande moeders of vaders en mensen die recentelijk (in de afgelopen twee jaar) ouder zijn geworden. Aankomende zomer start een onderzoek naar zwangerschap en geboorte. Deelnemers worden gevraagd om wetenschappelijk onderzoek te beoordelen. Dat meldt Patiëntenfederatie Nederland.

ZonMW en Patiëntenfederatie Nederland hechten waarde aan de input van patiënten en cliënten. Zij zijn daarom op zoek naar een panel van aanstaande of nieuwe ouders (ervaringsdeskundigen) die hun mening willen geven over de aanvragen die voor het onderzoek binnenkomen en de haalbaarheid ervan.

De eerste onderzoeksronden vinden plaats in juli en september 2017. Panelleden dienen minimaal te beschikken over hbo werk- en denkniveau en moeten in staat zijn om wetenschappelijke teksten in het Engels te lezen. Er zijn geen eisen voor de locatie waar deze teksten worden gelezen, dit mag thuis plaatsvinden. Nadat het panel de aanvragen heeft gelezen, wordt er in groepsverband een oordeel geveld. Naar verwachting zijn deelnemers er maximaal twee dagen mee bezig, waarvoor ze een vergoeding krijgen. 

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op de website van ZonMw. Geïnteresseerden kunnen e-mails turen naar patientenparticipatie@patientenfederatie.nl. 

Door: Redactie Nationale Zorggids