Normal_zwanger__baby__buik__schoentjes__roze

Zwangere vrouwen in de omgeving van Haarlem kunnen nu gebruik maken van het netwerk van Rondom zwanger. In dit samenwerkingsverband wordt per zwangere vrouw gekeken waar zij het beste geholpen kan worden en wordt een individueel zorgpad opgesteld. Alle ziekenhuisbevallingen in de regio vinden vanaf het najaar van 2018 plaats in het Spaarne Gasthuis in Haarlem-Zuid en daarom is goede samenwerking met regionale partners belangrijk. Dit meldt Spaarne Gasthuis. 

De website van Rondom zwanger is sinds afgelopen maandag bereikbaar, waardoor het netwerk van start kan gaan. Al vroeg in de zwangerschap wordt de vrouw gezien en wordt afgesproken wie het beste voor haar kan zorgen. Dit kan een locale verloskundige zijn, een gynaecoloog in het ziekenhuis of een combinatie van beide. Zij krijgt een individueel zorgpad waar de begeleiding van de vrouw beschreven staat.

Ook wordt er deze zomer een app gelanceerd. Hierin kan de vrouw zich voorbereiden op haar afspraken, haar zorgpad bekijken en contact opnemen met haar zorgverlener. Ook beschikt de app over een aantal nuttige folders die gelezen kunnen worden. Zowel de website als de app moeten de vrouwen ondersteuning tijdens hun zwangerschap. Het netwerk tussen de verschillende regionale partners versterkt het gevoel van één grote koepel voor geboortezorg in Haarlem en Haarlemmermeer.

Vanaf het najaar van 2018 worden alle ziekenhuisbevallingen uitgevoerd in het Spaarne Gasthuis. Het kan voor zwangere vrouwen prettig zijn om alvast gebruik te maken van het netwerk van Rondom zwanger. Zo is haar informatie via het zorgpad bekend en is zij altijd van de beste zorg verzekerd. Vrouwen kunnen zich aanmelden via de website van Rondom zwanger of bij een van de verloskundepraktijken in de omgeving.

Door: Redactie Nationale Zorggids