Normal_baby_couveuze_geboorte

Vorige week is het programma Sew4NICU gelanceerd. Dit programma, een initiatief van Stichting Prematurendag, wil alle ziekenhuizen in Nederland en België voorzien van kleding voor prematuur geboren kindjes. Dat meldt Vakblad Vroeg.

Omdat te vroeg geboren kindjes zo klein zijn, is er vaak geen geschikte kleding. Ze dragen te grote kleren of worden in spuugdoekjes gelegd. Er is wel kleding beschikbaar voor deze kindjes, echter zijn de levertijden in deze webshops lang en is er niet veel keuze. De duizenden prematuur geboren kindjes krijgen dankzij Sew4NICU zelfgemaakte passende kleding. De Stichting zorgt ervoor dat de allerkleinste kindjes dekentjes, couveusehemdjes, mutsjes en pakjes krijgen.

“Een prachtig initiatief voor de allerkleinsten. Het is mooi om te zien hoe het bestuur en de vrijwilligers van Stichting Prematurendag zich met passie inzetten voor te vroeg geboren kindjes”, zegt Sandra Burgers van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop, waar de officiële lancering plaatsvond. De kleding wordt gemaakt door vrijwilligers die stof gedoneerd krijgen van winkels, bedrijven of particulieren. Wie wil doneren kan via de website van Stichting Prematurendag een bedrag overmaken, zodat alle vroeggeboren kindjes in Nederland en België voorzien kunnen worden van passende kleding. 

Door: Redactie Nationale Zorggids