Normal_normal_zwangerschapstest_pregnancy_test_result_wiki_-c_

Onderzoekers kunnen tot 29 augustus 2017 een projectidee indienen bij het programma Zwangerschap en geboorte II. Doel van deze subsidieoproep is om met kennis een bijdrage te leveren aan perinatale en maternale gezondheid en daarmee bij te dragen aan het optimaliseren van de kwaliteit van de integrale geboortezorg. Dat meldt ZonMw. 

Het programma Zwangerschap en geboorte II stimuleert de ontwikkeling en implementatie van kennis met als primaire doel bij te dragen aan de perinatale en maternale gezondheid. Daarnaast werkt het programma aan het optimaliseren van de pre- en neonatale screening en het terugdringen van gezondheidsverschillen die bestaan in de perinatale en maternale gezondheid. Het programma bouwt voort op de kennis en kennisinfrastructuur die in het eerste programma Zwangerschap en geboorte is ontwikkeld.

De subsidieronde bestaat uit twee fasen: een projectidee en een uitgewerkte subsidieaanvraag. In deze fase gaat het om het indienen van een projectidee. Alleen de meest relevante projectideeën krijgen een advies tot uitwerken van een volledige subsidieaanvraag.

Naast deze open subsidieoproep zijn er twee subsidieoproepen op uitnodiging. Ten eerste vraagt ZonMw de regionale consortia Zwangerschap en geboorte een subsidieaanvraag in te dienen voor het bestendigen en borgen van de regionale en landelijke multidisciplinaire kennisinfrastructuur. Ten tweede is er een subsidieoproep opengesteld voor het indienen van een voorstel voor pilotonderzoek  voor de opname van de screening op de aandoening ‘Severe Combined Immune Deficiencysyndrome’ (SCID) binnen de Neonatale Hielprik Screening (NHS). 

Op 19 mei 2017 organiseert ZonMw een informatiebijeenkomst over de start van het programma Zwangerschap en geboorte II. Ook de subsidieoproepen komen in deze bijeenkomst aan de orde. Wie vragen heeft over de subsidieoproep, is welkom om zich daarvoor aan te melden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids