Normal_normal_zwangerschapstest_pregnancy_test_result_wiki_-c_

Het Babydilemma is een handboek voor vrouwen die twijfelen of ze een kind willen. Schrijfster Ida Kersseboom schrijft in het boek en op haar website onder andere over trends, oorzaken, consequenties en statistieken gerelateerd aan vrouwen en een zwangerschap. Haar belangrijkste boodschap is: zorg ervoor dat je tijdig voor ogen hebt of je kinderen wilt. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Uit de meeste recente cijfers van CBS blijkt dat vrouwen steeds langer wachten met het krijgen van kinderen. Waar ruim zeventig jaar geleden slechts 7 procent van de vrouwen na hun 35ste een kind kreeg, is dat nu gestegen naar 29 procent. Kersseboom zelf heeft er spijt van dat ze zo lang wachtte met het krijgen van kinderen. Ze werd op haar 29ste voor het eerst moeder.

Om andere vrouwen te helpen bij hun keuze schreef ze daarom Het Babydilemma. Hiervoor voerde ze zelf onderzoek uit onder meer dan tienduizend vrouwen wereldwijd. Twee jaar geleden maakte ze hiervoor een test die zij al die vrouwen liet invullen. Wat bleek was dat de meeste vrouwen twijfelen om zwanger te worden wegens de onherroepelijkheid. Ook zijn ze bang voor de bevalling of een minder spannend seksleven.

“Wacht niet eindeloos tot je de ideale man tegenkomt, maar onderzoek of je het moederschap ook in je eentje wilt doen. Zwangerschap moet geen spoedklus worden”, vindt Kersseboom. Ze benadrukt dat er voor de vrouwen geen beslissing wordt genomen in haar boek. Dat moeten ze zelf doen. Maar het liefst al op hun 25ste en niet op hun 35ste. 

Door: Redactie Nationale Zorggids