Normal_vaccins

Iedereen die op het werk in direct contact komt met kinderen tot een half jaar oud zou van zijn of haar werkgever vaccinatie tegen kinkhoest aangeboden moeten krijgen. Dat concludeert de Gezondheidsraad in het advies Werknemers en kinkhoest: criteria voor vaccinatie. Dit meldt RTL Nieuws.

Het gaat met name om werknemers in de kinderopvang, kraamzorg, op consultatiebureaus en in ziekenhuizen. Volgens de Gezondheidsraad gaat het niet zozeer om de gezondheid van de werknemer, maar is de gezondheid van de jonge kinderen in het geding. Werknemers die besmet zijn met de kinkhoest, kunnen andere besmetten. Vooral de jongste kinderen tot zes maanden zijn daarvoor kwetsbaar. Ze kunnen erg ziek worden en in het ergste geval zelfs overlijden. Zij zijn nog niet voldoende gevaccineerd tegen kinkhoest om daartegen volledig beschermd te zijn.
 
Volgens de Gezondheidsraad zouden werknemers elke vijf jaar opnieuw moeten worden ingeënt, omdat het vaccin geen levenslange bescherming biedt. Het advies van de Gezondheidsraad wordt vandaag aangeboden aan minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

Door: Redactie Nationale Zorggids