Normal_zwanger_buik

550 meldingen van zwangerschapsdiscriminatie in twee weken tijd bewijzen volgens Zihni Özdil van GroenLinks hoe ernstig dit probleem is. Hij vraagt het kabinet om meer maatregelen tegen deze vorm van discriminatie. Dat meldt de Tweede Kamer

Bij een nieuw meldpunt voor zwangerschapsdiscriminatie zijn in twee weken tijd meer dan 550 meldingen binnengekomen. Vooral vrouwen met een tijdelijk of flexibel contract melden zich met een klacht over hun werkgever. Werkgevers mogen vrouwen geen kansen ontnemen omdat ze een kind op de wereld willen zetten. Dat is bij wet verboden, benadruk Özdil. Hij vraagt hoe het kabinet dit probleem gaat aanpakken.

Minister Schultz (Infrastructuur) wijst er namens haar collega-minister van Sociale Zaken op dat het meldpunt voor zwangerschapsdiscriminatie pas twee weken bestaat. Voordat er sprake kan zijn van nieuw beleid, moet de aard van de meldingen volgens de minister worden geanalyseerd.

Er ligt al een actieplan met nieuwe voorstellen voor bestrijding van zwangerschapsdiscriminatie bij de Kamer. Maar volgens Özdil is dat niet voldoende.