Normal_lodewijk__asscher

Het wetsvoorstel voor de uitbreiding van het vaderschapsverlof van twee naar vijf dagen wordt alsnog behandeld in de Tweede Kamer. PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher wist gisteren een Kamermeerderheid bij elkaar te krijgen voor het voorstel voor langer vaderschapsverlof. Dat meldt de Volkskrant. 

Asscher stelde vorig jaar voor om het vaderschapsverlof uit te breiden naar vijf dagen. Maar door de verkiezingen en formatie werd het voorstel tijdelijk geparkeerd. Nu er nog steeds geen regering is gevormd, is er haast geboden. De geplande invoeringsdatum staat vooralsnog op 1 januari 2019. Als het uitgebreide vaderschapsverlof inderdaad doorgang vindt, dan heeft vooral het UWV er belang bij om daarvan tijdig op de hoogte te zijn, zegt Asscher.

De hele Tweede Kamer stemde voor behandeling van het wetsvoorstel, op de VVD, D66 en SGP na. De demissionair minister verdedigt het plan zelf. Zo ziet Asscher het voor zich: de eerste twee verlofdagen worden betaald door de werkgever, de overige drie dagen door het UWV. D66 stemde overigens niet tegen behandeling van het voorstel omdat het tegen een ruimer vaderschapsverlof is, maar omdat het voor drie maanden verlof is.

Door: Redactie Nationale Zorggids