Normal_bevruchting_ivf_invitro_fertilisatie_sperm-egg_sperma_wiki_-c_

Naast de leeftijd van de vrouw, blijkt ook de leeftijd van de man invloed te hebben op de slagingskans van een ivf-behandeling. Oudere mannen hebben een mindere kans van slagen dan jongere mannen met een vrouw van dezelfde leeftijd. Deze ontdekking van Amerikaanse wetenschappers spreekt de aanname dat mijn altijd even vruchtbaar zijn tegen. Dat meldt NU.nl. 

Amerikaanse wetenschappers van universiteit Harvard kwamen tot deze conclusie nadat zij zo’n negentienduizend ivf-behandelingen, verdeeld onder achtduizend stellen onderzochten. Zodra een man de leeftijd van veertig jaar bereikt, daalt de slagingskans met 46 procent ten opzichte van de kans die mannen tussen de dertig en vijfendertig hebben. De vrouwelijke partners waren jonger dan dertig jaar.

Andersom geldt dat een 35-jarige vrouw meer kans van slagen heeft, als haar partner jonger dan dertig. Vrouwen met een partner van midden dertig, hebben minder kans op en succesvolle ivf-behandeling. De onderzoekers willen nog geen officiële conclusies trekken over het effect van de leeftijd van de man en zijn vruchtbaarheid. Hiervoor is eerst meer onderzoek nodig. 

Door: Redactie Nationale Zorggids