Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

Een dertigjarige vrouw die afgelopen oktober in Assen een baby doodschudde, heeft deze week zes jaar cel tegen zich horen eisen in de rechtbank. Door het schudden ontstond er hersenschade waaraan de baby uiteindelijk bezweken is. Dat meldt NU.nl.

De vrouw was gastouder van het meisje en had naar eigen zeggen moeite om de baby te laten stoppen met huilen. Uit wanhoop heeft de vrouw de baby daarop meerdere keren hard heen en weer geschud. In de rechtbank van Assen werd het voorval door de aanklager beoordeeld als doodslag. De officier van justitie spreekt van het beroven van het leven van een weerloos kind.

De ouders vroegen een schadevergoeding van 65.000 euro. In het ziekenhuis werd aanvankelijk gedacht dat het meisje door wiegendood om het leven kwam. Pas toen de ouders vroegen of orgaandonatie mogelijk was, kwam het hersenletsel aan het licht. Omdat de verdachte verzweeg dat zij de baby had geschud, werden de ouders eerst als verdachten gezien.

De verdachte vrouw zit sinds half oktober vorig jaar in voorlopige hechtenis. De uitspraak over de zaak is op 1 augustus aanstaande.

Door: Redactie Nationale Zorggids