Normal_zwanger_zwangerschap_baby_moeder

Goed bewegen en gezond eten vermindert de kans op een geboorte via een keizersnede mogelijk met 10 procent. Ook is er een verminderd risico op diabetes tijdens de zwangerschap, zo blijkt uit Brits onderzoek. Dit meldt NU.nl.

De onderzoekers hebben 36 onderzoeken die al eerder gedaan waren onder 12.500 vrouwen uit zestien landen opnieuw bekeken. De deelnemende vrouwen kregen voldoende beweging in de vorm van aerobics, wandelen, fietsen of trainen met gewichten. Zij aten gezonder door meer groente en fruit te eten, magere zuivel te consumeren in plaats van de volvette varianten en minder suikerhoudende dranken te drinken.
 
Hieruit bleek dat de vrouwen verschillende gezondheidsvoordelen behaalden uit de aangepaste voeding en beweging. Zo hadden zij een verminderd risico van 10 procent op een bevalling door middel van een keizersnede. Een keizersnede kan complicaties met zich meebrengen, zoals bloedingen, infecties of beschadiging van de blaas voor de moeder en ademhalingsproblemen voor het kind.
 
Daarnaast hadden de vouwen een verminderde kans op diabetes tijdens de zwangerschap en kwamen zij 0,7 kilo minder aan in vergelijking met andere vrouwen.
 
Door: Redactie Nationale Zorggids