Normal_homo_gay

Het toekomstige kabinet gaat onderzoek doen naar eventuele wijzigingen in de wet- en regelgeving omtrent meervoudig ouderschap. Dit staat in conceptafspraken van formerende partijen, in handen van het Algemeen Dagblad. Nu is het juridisch gezien alleen mogelijk voor een kind om twee ouders te hebben, maar bij meervoudig ouderschap kan het kind drie en in sommige gevallen vier ouders hebben. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

Dat er nu enkel afspraken worden gemaakt voor onderzoek en niet meer, laat zien dat de vier formerende partijen het niet met elkaar eens zijn op dit vlak. De ChristenUnie is faliekant tegen, het CDA ziet enkele juridische knelpunten en D66 en VVD zijn voor meervoudig ouderschap.

Afgelopen december deed de Staatscommissie herijking ouderschap 68 aanbevelingen. Daarin stond onder andere dat meerouderschap en meeroudergezag mogelijk moet zijn. Minister van de Steur van Veiligheid en Justitie liet destijds weten achter meer flexibiliteit op het gebied van juridisch ouderschap te staan, want steeds meer kinderen groeien op in een andere leefvorm, zoals bij een samenwonende vader en moeder, bij een alleenstaande ouder, bij twee moeders of twee vaders of in meeroudergezinnen (regenbooggezinnen). 

Door: Redactie Nationale Zorggids