Normal_normal_pil_anticonceptie_voorbehoedsmiddel

In steeds meer eten en drinken zit houtskool. Een product dat het lichaam moet ontgiften. Volgens voedingsonderzoek Trudy Voortman van het Erasmus MC kan actieve houtskool negatieve bijwerkingen hebben. De kool verbindt namelijk stoffen aan zich zodat deze weer uit het lichaam verdwijnen. Goed bij een voedselvergiftiging, maar gevaarlijk voor vrouwen die de anticonceptiepil slikken. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De  Albert Heijn heeft laten uitzoeken wat het effect is van actieve houtskool op de pil. “We hebben bij de ontwikkeling van onze limonade de mogelijk verminderde werking van de anticonceptiepil laten toetsen door onze apotheker. Voor een interactie met de pil is een hoeveelheid van ongeveer acht gram actieve kool per dag nodig. De dosering in de limonade is één gram per liter en dus laag”, aldus een woordvoerder van de Albert Heijn. Op de flesjes staat een consumptieadvies, zodat vrouwen weten wat het effect is van het drankje.

Desondanks waarschuwt voedingsonderzoeker Voortman voor de effecten. Het is een effectieve manier van ontgiften, maar gebruikers dienen er rekeningen mee te houden dat het ook de goede stoffen uit het lichaam verwijdert. Wie te veel van de limonade drinkt, heeft in theorie een verhoogde kans op een zwangerschap, aldus Voortman.

Door: Redactie Nationale Zorggids