Normal_kindermisbruik__kinderporno__kind__baby__handen__moeder__ouders__geboorte

Werknemers van debatcentrum De Balie in Amsterdam kunnen vanaf volgend seizoen gebruik maken van een verruimd partnerverlof. Daarmee kunnen zij vier weken betaald verlof opnemen, wat aanzienlijk meer is dan de twee betaalde dagen die de meeste werknemers nu krijgen. Het is een van de eerste culturele bedrijven die het partnerverlof uitbreidt. Dit meldt Het Parool.

De Balie besloot om niet langer te wachten op de formatie van het nieuwe kabinet om het partnerverlof uit te breiden en zelf het initiatief te nemen voor een gunstigere regeling. De politieke  partijen zijn nog aan het onderhandelen over een verruiming van het verlof, dat nu nog twee betaalde dagen verlof inhoudt. Volgens zakelijk directeur Jolanda Beyer van De Balie is het de hoogste tijd om dit aantal dagen te verruimen, zodat ook de partner van de moeder tijd door kan brengen met de pasgeborene. De partner met een vast contract bij De Balie heeft vanaf volgend seizoen vier weken betaald verlof, die opgemaakt moeten worden binnen 16 weken na de geboorte.

Partnerverlof is een voorziening voor de partner van de moeder. Het kan ook opgenomen worden door stiefouders, adoptieouders en partners die het kind erkennen bij geboorte. Het verruimen van het partnerverlof wordt door meer bedrijven gezien als een stap in de goede richting. Tijdens de formatie van het nieuwe kabinet wordt ook gesproken over het partnerverlof en de mogelijkheid om meer betaalde verlofdagen vast te leggen in de wet.

Door: Redactie Nationale Zorggids