Normal_choco

Samen de gynaecologen en voedingsdeskundigen van het Máxima Medisch Centrum heeft ontwerpster Naomi Jansen de Chocobombes ontwikkeld. Bonbons die de zwangere vrouw bewust maken van het belang van gezond eten. De bonbons bevatten unieke en gezonde smaken die dienen als inspiratie voor gezond eten op een dagelijkse basis. Dat meldt het Máxima Medisch Centrum (MMC). 

“Als een vrouw zwanger is krijgt ze veel informatie. Er wordt veel aandacht besteed aan voeding. Gezond en gevarieerd eten is belangrijk tijdens de zwangerschap. We zijn in MMC altijd op zoek nar innovatieve manieren om belangrijke informatie over te brengen”, zegt gynaecoloog Jacques Maas.

Jansen had als doel om de Chocobombes er mooi uit te laten zien, maar tegelijkertijd ook voedzaam en gezond te maken. In de bonbons zitten bijvoorbeeld smaakcombinaties als framboos en doperwt, rode biet en limoen en gember en munt. Het is de bedoeling dat vrouwen hiermee bewuster worden van het belang van gezond eten. Binnen dit project is met name aandacht besteed aan de extra voedingsstoffen die nodig zijn voor moeder en kind en niet per se wat een vrouw niet mag eten.

De vullingen in de bonbons zijn daarom ook afgestemd op de belangrijkste voedingsstoffen tijdens de zwangerschap. In totaal zijn er negen smaakcombinaties ontwikkeld. Vrouwen in het MMC krijgen per trimester een doosje met drie bonbons mee. Waar er in het eerste trimester aandacht wordt besteed aan het belang van foliumzuur, gaat het in een later stadium om ijzer, vitamine D, vezels en calcium.

“Ik hoop dat de bonbons de zwangere nieuwsgierig maakt naar wat gezonde voeding tijdens de zwangerschap inhoudt. Het is meer dan alleen een bonbon eten. De bonbon staat symbool voor het besef welke voedingsstoffen belangrijk zijn”, aldus diëtist Carla van Mensvoort.

Door: Redactie Nationale Zorggids