Normal_zwanger__zwangerschap

Noorse onderzoekers hebben vastgesteld dat zwangere vrouwen hun mobiele telefoon zonder probleem kunnen blijven gebruiken. De vrees is dat het gebruik van een mobiel tijdens de zwangerschap de taalvaardigheid van het toekomstige kind aantast, net als de communicatieve of motorische vaardigheden. De Noren stellen nu vast dat hier geen enkel bewijs voor is. Dat meldt Scientias. 

“De zorgen dat de foetus schade oploopt door elektromagnetische velden zoals die door mobiele telefoons worden gegenereerd, worden met name staande gehouden door berichtgeving over experimentele studies onder dieren, met inconsistente resultaten”, zegt een Noorse onderzoekers.

Het onderzoek uit Noorwegen is gebaseerd op observaties, maar laat niet zien dat het gebruik van een mobiele telefoon tijdens de zwangerschap nadelige effecten heeft. Onderzoeker Jan Alexander spreekt zelfs van positieve effecten, zoals een kleiner risico op een motorische achterstand. De Noren spreken echter niet van een causaal verband, maar de positieve effecten van het gebruik van een mobiele telefoon aan externe factoren. 

Door: Redactie Nationale Zorggids