Normal_normal_pasgeboren_geboorte_baby

Op zaterdag 9 september is het weer de Nationale Dag van de Geboorte. Een dag die door Fonds Gezond Geboren in het leven is geroepen, omdat gezond ter wereld komen niet vanzelfsprekend is. Het fonds zet zich ieder jaar in voor onderzoek dat meer gezond geboren baby's mogelijk maakt. Dat meldt het Fonds Gezond Geboren.

Dagelijks krijgen 48 ouders te maken met een niet-gezond geboren kindje, door bijvoorbeeld vroeggeboorte, een aangeboren afwijking of een te laag geboortegewicht. Dit jaar nodig Fonds Gezond Geboren (FGG) alle moeders die tussen 9 en 16 september een kindje krijgen uit om hun geboortekaartje naar de organisatie op te sturen. Iedere nieuwe moeder krijgt een doosje macarons en maakt kans op een startpakket van Difrax.

Het fonds wil onderzoek naar de oorzaken, preventie en behandeling van onder andere vroeggeboorte, congenitale afwijkingen en groeiachterstand. Ook wil FGG dat er gekeken wordt of zwangeren zelf kunnen bijdragen aan een zo optimaal mogelijke uitkomst van de zwangerschap. Partners van het FGG zijn onder andere het College Perinatale Zorg, de NVOG en de KNOV.

Door: Redactie Nationale Zorggids