Normal_rss_entry-104336

Demissionair minister Schippers van Volksgezondheid maakt zich zorgen over de ontwikkelingen bij Stichting Casa Klinieken, een instelling waar zeven van de vijftien abortusklinieken in ons land onder vallen. Er zijn onder meer financiële problemen.

De koepelorganisatie waaronder de Stichting Casa Klinieken valt, ging vorige maand failliet. De stichting viel hier buiten, maar het personeel van de abortusklinieken was wel in dienst van de failliete organisatie. De medewerkers verloren hun baan en er wordt nu nieuw personeel aangenomen.

"Gezien de situatie houdt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) intensief toezicht op de patiëntveiligheid, kwaliteit en continuïteit van zorg", schreef Schippers gisteren aan de Tweede Kamer. 

Daarnaast is er nog onderzoek gaande naar mogelijke fraude met subsidies in 2015. Onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid heeft ertoe geleid dat geld is teruggevorderd van de Stichting Casa Klinieken van te veel betaalde vergoedingen voor abortushulpverlening. Een onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit naar de zaak loopt nog.

Door: ANP