Normal_geld

Naast CASA klinieken, zou ook Beahuis & Bloemenhoevekliniek hebben gefraudeerd met het geld van de belastingbetaler. Volgens het Nederlands Dagblad gaat het om een bedrag van acht ton. Ook deze kliniek zou onterecht te veel geld hebben gedeclareerd voor narcosebehandelingen. Dat meldt NOS.

Veertien jaar lang zou de Bloemehove per vrouw meer dan honderd euro extra rekenen voor narcose. Dit deed de kliniek bij 15.000 vrouwen, zegt het Nederlands Dagblad. Bloemenhoeve mocht dit niet doen, omdat het niet aan de declaratievoorwaarden voldeed. Zo had een anesthesioloog de narcoses bijvoorbeeld moeten toedienen, iets wat bij de kliniek niet zou zijn gebeurd.

Directeur Thea Schippers weerspreekt de beschuldigen. Volgens haar werkt de kliniek met één type narcose waarvoor slechts één tarief is vastgesteld. Schippers vermoedt dat de krant wraak wilde nemen. “Wij zien dit vooral als een wraakactie omdat wij een interview met ND hebben afgewezen, waarop ND dreigde het gewraakte artikel te plaatsen. Dat dreigement kwam gisteren 16.57 binnen. De kliniek sluit om 17.00”, aldus Schippers.

Omdat het Nederlands Dagblad een christelijke krant is, denkt de kliniek dat de politiek ook een rol speelt. Hoofdredacteur Sjirk Kuijper zegt echter dat de politiek, de ChristenUnie en het geloof hier niets mee te maken hebben. De krant zou bijna een jaar lang intensief onderzoek hebben gedaan naar de vermeende fraude bij abortusklinieken, juist om te voorkomen dat de krant als anti-abortus zou worden gezien.

Door: Redactie Nationale Zorggids