Normal_trouwjurk

Afgelopen zaterdag hebben honderden vrouwen hun trouwjurk ingeleverd bij het Arnhemse Rijnstate ziekenhuis zodat deze kan worden vermaakt tot een jurkje voor overleden baby’s. Het idee is afkomstig van JoAnne Vanderest. Haar dochter verloor na een paar dagen naar de bevalling haar prematuur geboren kindje. Met stichting Floor de Lis verandert zij trouwjurken in rouwjurken. Dat melden RTL Nieuws en Omroep Gelderland. 

‘We kregen Floor mee naar huis in een veel te groot shirtje, een doekje en haar spulletjes in een pedaalemmerzakje. Zo kun je mensen met verdriet toch niet een overleden kindje meegeven”, zegt Vanderest. Ze ging op onderzoek uit en ontdekte Angel Gowns, een organisatie dat trouwjurken ombouwt tot rouwjurken. Vervolgens nam ze contact op met het Erasmus MC om te peilen of hier interesse voor was. En inderdaad, dat was er. Vervolgens kwam ook Rijnstate in beeld.

De afdeling verloskunde van Rijnstate plaatste een oproepje op de website van het ziekenhuis om trouwjurken te doneren. Tientallen vrouwen meldden zich en honderden vrouwen hebben hun jurk inmiddels opgestuurd naar Floor de Lis. Vanderest kan van één jurk meerdere kleine jurkjes maken. Maar daar blijft het niet bij, ze maakt ook angel wings voor ouders die hun zwangerschap moeten afbreken, mandjes, gedenkzakjes en tasjes. Inmiddels is er contact gezocht met alle ziekenhuizen die een Neonatale Intensive Care Unit hebben. Wie wil meedoen, krijgt van alles iets opgestuurd.

Door: Redactie Nationale Zorggids