Normal_knuffel_beer_mishandeling_kind_verdriet

De overleden baby die in augustus werd gevonden in een zak voor het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, is gisteren begraven. Het jongetje was 38 of 39 weken oud toen het geboren werd, maar onduidelijk is nog altijd wie de moeder is. Bij de begrafenis waren ongeveer tien mensen aanwezig, waaronder de vrouw die het lijkje vond. Dit meldt RTL Nieuws.

Het onderzoek naar de moeder van het jongetje loopt nog, maar het lichaam van de baby is vrijgegeven en kan daarom naar zijn laatste rustplaats worden gebracht. “Het is een verdrietige zaak die we nooit zullen vergeten”, zegt politiewoordvoerder Sandra van der Hoogt. Volgens haar is het uitzonderlijk dat een baby zonder naam begraven wordt.

Bij de ceremonie waren ongeveer tien mensen aanwezig, waaronder rechercheurs en de vrouw die het kindje vond. Wethouder Hugo de Jonge was ook aanwezig en stadsdichter Derek Otte droeg een gedicht voor. De afscheidsceremonie werd door gemeente Rotterdam geregeld. 

De politie kreeg tientallen meldingen binnen over de mogelijke moeder van het jongetje. Uit dna-onderzoek werd onlangs bekend dat de moeder uit Zuid-Oost Azië afkomstig is. Echter is er nog geen tip geweest die heeft geleid tot het vinden van de vrouw. “Ze kan om de hoek wonen, maar ook op een cruiseschip werken en slechts kort Rotterdam hebben aangedaan”, aldus Van der Hoogt. Ook is nog niet duidelijk of de voldragen baby om het leven is gebracht of een natuurlijke dood is gestorven.

Door: Redactie Nationale Zorggids