Normal_edith_schippers

Demissionair minister Schippers van Volksgezondheid gaat onderzoeken of ook andere abortusklinieken hebben gefraudeerd. Dit doet zij naar aanleiding van de vele onjuiste declaraties die bij CASA klinieken plaatsvonden. Daarnaast wil ze het toezicht op abortuszorg verbeteren en, waar nodig, subsidievoorwaarden aanpassen. Dat meldt Skipr. 

Door de problemen bij CASA klinieken, worden patiënten doorverwezen naar andere abortusklinieken in het land. Iets wat tot veel onrust leidt, omdat sommige klinieken stroom aan patienten niet meer kunnen opvangen. Om die reden moet de samenwerking tussen klinieken verbeteren, vindt Schippers. Daarom wil ze de subsidievoorwaarden wijzigen.

Woensdag kondigde de minister al aan een werkgroep op te richten die zorg moet dragen voor de continuïteit van abortuszorg. De problemen bij CASA zorgen er vooral voor dat vrouwen die een late abortus nodig hebben, op een wachtlijst komen te staan. Klinieken moeten volgens Schippers nieuwe werknemers kunnen aannemen zonder daardoor financieel in de knel te komen. Alle extra zorg die abortusklinieken op dit moment verlenen, wordt vergoed. 

Door: Redactie Nationale Zorggids