Normal_moeder_baby

Het Voedingscentrum heeft Den Haag benoemd tot meest ‘borstvoedingsvriendelijke’ gemeente van Nederland. Nieuwe moeders in Den Haag hebben de meeste mogelijkheden tot borstvoeding geven op openbare plekken. Dat melden NU.nl en het Voedingscentrum. 

Openbare locaties die vrouwen de mogelijkheid bieden om borstvoeding te geven, krijgen van het Voedingscentrum het beeldmerk ‘voeden kan hier’. Een gemeente is borstvoedingsvriendelijk bij één borstvoedingsvriendelijke plek per vijftig pasgeboren baby’s. Den Haag telt er 139.

“Wij vinden het belangrijk dat moeders zich comfortabel voelen om borstvoeding te geven in het openbaar. Borstvoeding is een heel natuurlijk iets. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat moeders in het openbaar hun kind voeden. Wij zijn trots dat Den Haag voorop loopt als grote stad. Dat er maar vele andere mogen volgen”, zegt Ina Blom, statsdeelmanager Jeugd en Gezin Den Haag.

Ook de gemeenten Bergen, Brielle, Midden-Delfland, Opsterland, Ouder-Amstel, Veldhoven en Woensdrecht hebben het predicaat borstvoedingsvriendelijk gekregen. 

Door: Nationale Zorggids