Normal_discoversounds

Speelgoedproducent MGA Entertainment roept het product Discover Sounds sleutels van het merk Little Tikes terug. Dit meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

De speelgoedsleutels zijn gemaakt en getest voor kinderen vanaf 18 maanden. De karakteristieke eigenschappen van het product maakt dat het speelgoed ook bedoeld is voor kinderen die nog niet zelfstandig rechtop kunnen zitten. Voor deze groep zijn de sleutels echter niet veilig. Uit onderzoek is gebleken dat het speelgoed bij deze kinderen te ver in de mond kan komen en de keel kan raken. Hierdoor ontstaat gevaar voor beschadiging van het keelweefsel en gevaar voor verstikking.

Het gaat om de producten met artikelnummers 990335M en 626692M, verkocht in de periode april 2016 tot en met september 2017. De speelgoedsleutels werden in Nederland verkocht door: Kruidvat, Trekpleister, Prijsmepper en Toychamp. Mensen die het speelgoed gekocht hebben, kunnen dit terugbrengen naar de winkel waar ze het product aangeschaft hebben en krijgen dan het aankoopbedrag terug.

Door: Redactie Nationale Zorggids