Normal_gevangenis

Vaders in de gevangenis in Leeuwarden kunnen binnenkort in een speciale vleugel hun kinderen ontvangen. Begin 2018 opent de afdeling haar deuren. Gedetineerde vaders in Leeuwarden en Veenhuizen die meedoen aan de pilot mogen nu al met hun kinderen skypen. Het doel is om de twintig deelnemende vaders betrokken te houden bij hun gezin. Dat meldt de Leeuwarder Courant. 

Door vaders én hun familieleden binnen het project intensief te begeleiden, hopen de gevangenissen te voorkomen dat kinderen dezelfde keuzes maken als hun vader én hopen ze herhaling van fouten af te wenden.

De afdeling-in-oprichting wordt momenteel ingericht. Binnen de proef mogen vaders in Leeuwarden naast skypen hun gezin al ontmoeten in een gezinskamer. Deze kamers zijn anders dan gewone bezoekruimtes omdat er geen cameratoezicht is, er geknuffeld mag worden en omdat er spellen en lekkernijen aanwezig zijn. Wie mee wil doen, moet wel voldoen aan strenge eisen. Van de gevangenen wordt perfect gedrag verwacht en een inzet van 100 procent. Mocht de proef succesvol blijken, zullen andere gevangenissen het idee overnemen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids