Normal_zwanger_buik

Een Amerikaanse onderzoeker stelt dat het binnenkort mogelijk is voor transgendervrouwen om kinderen te krijgen. De vruchtbaarheidsexpert heeft het over het implanteren van een baarmoeder bij de vrouw. Dat meldt de Belgische Metro. 

“Er zullen extra uitdagingen bij komen kijken, maar ik zie geen opvallende problemen die het kunnen verhinderen. Ik verwacht dat er transgendervrouwen zijn die een baarmoeder willen en voor een transplantatie zullen kiezen”, zegt vruchtbaarheidsexpert Richard Paulson. Deze vrouwen die een kinderwens hebben, kunnen niet voor een natuurlijke bevalling gaan en zijn gedwongen tot bevallen via een keizersnede.

Britse experts noemen het idee van de Amerikaan onethisch en opteren liever voor een draagmoeder. Bio-ethisch specialist Julian Savulescu van Oxford University spreekt bijvoorbeeld van het belang van een goedwerkende baarmoeder. Door een baarmoeder te implanteren, ontstaat het risico op een breuk, waardoor het kindje mogelijk nooit het levenslicht ziet of beperkingen krijgt. 

Door: Redactie Nationale Zorggids