Normal_rss_entry-113643

Een baby uit Breda die maandag in het ziekenhuis overleed is door een niet natuurlijke oorzaak omgekomen. De sectie op het lichaam heeft dat uitgewezen, maakte de politie vrijdag bekend.

Het jongetje van zeven maanden oud werd zondagochtend in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen en overleed een dag later. Burgemeester Paul Depla vertelde eerder deze week dat het jonge gezin werd begeleid en bekend was bij de instanties, maar hij wilde toen geen nadere toelichting geven. "Wat er is gebeurd is vooral een drama maar wat er allemaal aan vooraf is gegaan, is wel belangrijk maar pas na afronding van het strafrechtelijk onderzoek'', zei hij.

De baby was in het huis van zijn ouders toen de hulpdiensten werden gealarmeerd. Volgens bronnen was het jongetje eerder voor langere tijd uit huis geplaatst geweest. De rechtbank in Breda bevestigt alleen dat er een rechtszaak is geweest over thuissituatie van het kind.

De politie is naar aanleiding van de dood van de baby een groot rechercheonderzoek begonnen. Er werken vijftien rechercheurs aan de zaak. Aanhoudingen zijn niet verricht.

Door: ANP