Logo_logo_franciscus_gasthuis_vlietland

Begin 2016 maakten Franciscus Gasthuis & Vlietland bekend de kraamzorgafdeling en afdeling kindergeneeskunde te concentreren op één plek, namelijk in Rotterdam. Alle zwangere vrouwen uit Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Nissewaard zouden in het vervolg naar Rotterdam moeten afreizen. Hierover ontstond veel gedoe, want patiënten, burgers, verloskundigen en gemeenten maakten zich zorgen over de kwaliteit van zorg. Vorige week maakte het ziekenhuis echter bekend dat de plannen voorlopig niet doorgaan. Dat meldt Skipr.

Het Rotterdamse Havenziekenhuis gaat sluiten, waardoor het Franciscus Vlietland naar verwachting  meer patiënten aantrekt. Een deel van de zorg van het Havenziekenhuis komt daar nu namelijk te liggen. Bovendien zou een concentratie van de geboortezorg betekenen dat alle vrouwen naar één plek moesten, terwijl het aantal bevallingen alleen maar toeneemt. Daar zou geen plek voor zijn.

“Deze ontwikkelingen stellen ook bepaalde eisen aan de huisvesting, die vragen om een plan op de lange termijn”, laat het ziekenhuis weten. Dit langetermijnplan komt waarschijnlijk rondom de lente. Dit betekent dat de geboortezorg voorlopig op beide locaties beschikbaar blijft. Ook kinderen die een paar nachtjes in het ziekenhuis moeten verblijven, kunnen in Rotterdam en Schiedam terecht. 

Door: Redactie Nationale Zorggids