Normal_normal_muntgeld

De drie open klinieken van CASA in Amsterdam, Rotterdam en Maastricht worden misschien los van elkaar verkocht. Dit laat curator Marc Udink weten. Om dit voor elkaar te krijgen moet er een overeenkomst gesloten zijn vóór vrijdag 8 december. Als dat niet gebeurt, moeten de klinieken definitief dicht. Dat meldt het Parool.

De abortusklinieken van CASA werden onlangs failliet verklaard. De organisatie zou een snelle doorstart maken, maar deze week werd bekend dat dat toch niet zou lukken. Nu wordt gekeken naar de mogelijkheid om drie klinieken los te verkopen. Volgens curator Marc Udink hebben geïnteresseerden hebben zich al gemeld.

Een overname is pas mogelijk als de geïnteresseerde partijen een bedrag willen betalen voor de inventaris en nazorg kunnen leveren aan vrouwen die al zwangerschapsafbreking hebben ondergaan. Bovendien moeten de patiëntgegevens gegarandeerd veilig gesteld worden.

Als dit niet voor volgende week vrijdag lukt, moeten de drie klinieken die nu nog open zijn ook hun deuren sluiten. Dit heeft alles te maken met de salarissen van de medewekers. “Het UWV heeft na het faillissement de doorbetaling van de lonen op zich genomen. Maar de rechter heeft bepaald dat dit uiterlijk tot volgende week vrijdag het geval is.” Als dit plan ook afketst, komen ruim honderd medewerkers op straat komen te staan.

Door: Redactie Nationale Zorggids